Je hebt het al in een kwartiertje op tafel staan!
Denk je aan rendang, dan denk je aan lange uren stoven. Dat vergt voorbereiding, en daar heeft niet iedereen tijd voor. Toch is rendang zo ontzettend lekker dat we het niet helemaal van ons menu willen schrappen. Gelukkig hebben wij hier nu een supersnelle versie voor je.
Langzaam stoofgerecht
Rendang is een heerlijk Indonesisch recept, gemaakt van rundvlees. Het vlees stooft samen met een mengsel van heerlijke kruiden, pepers en kokosolie langzaam gaar. De reden dat het gerecht normaal zo lang gestoofd wordt, is zodat de kruiden lekker in het vlees kunnen trekken. Dat maakt het extra smaakvol. Dat hele proces duurt al snel zo’n vier uur, en daar heb je natuurlijk niet elke dag tijd voor. Gelukkig bestaan er manieren om de fantastische smaak van het stoofvlees na te bootsen op een korte manier, dus kan je dit heerlijke gerecht ook op tafel toveren na een lange dag werken. Dankzij de boemboe heb je de smaak al snel te pakken, dus geen gedoe met veel verschillende potjes.
Zo maak je het:
- Kook de rijst volgens de verpakking.
- Kook ook de snijbonen in ongeveer tien minuten beetgaar.
- Verhit olie in een wok- of hapjespan, en bak de boemboe ongeveer één minuut aan. Voeg dan de runderreepjes toe en bak het ongeveer drie minuten op hoog vuur.
- Voeg de kokosmelk toe, en laat het geheel koken. Laat dan zo’n vijf minuten pruttelen.
- Serveer de rijst met de snijbonen en rendang. Bestrooi het geheel met kokos.
- Smullen geblazen!
Nog een fijne tip is om lekker royaal te bereiden. Mocht je teveel hebben, kan je de kliekjes tot de volgende dag bewaren. Op die manier trekken de kruiden alsnog lekker goed in het vlees, en is het gerecht de dag erna zelfs nog voller van smaak. Heb je eigenlijk dus alsnog die langzaam gestoofde rendang!
Lees ook: Een hutspot met een twist: de Indische hutspot met pittig stoofvlees
Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Boodschappen.nl | Beeld: Adobe Stock