Binnen een halfuurtje kun je je tanden in de ricottakoekjes zetten
Je bent al snel een half uur onderweg wanneer je even ‘snel’ naar de supermarkt wilt om een lekkere snack te halen. In diezelfde dertig minuten kun je ook zelf koekjes bakken (mits je de ingrediënten in huis hebt natuurlijk). Deze ricottakoekjes bijvoorbeeld. Binnen 25 minuten zijn ze klaar!
Dit heb je nodig voor de koekjes:
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 130 gram kristalsuiker
- 2 theelepels vanille-extract
- 1 theelepel baking powder
- een snufje zout
- 1 ei
- rasp van 1 citroen
- 80 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
- 120 gram ricotta
Dit heb je nodig voor de glazuur:
- 50 gram poedersuiker
- sap van 1 limoen
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed een pakplaat met bakpapier.
- Meng in een kom de suiker en de boter. Voeg daarna de eieren, ricotta en citroenrasp toe en mix dit tot een glad mengsel.
- Meng in een kleine kom de bloem, baking powder, vanille-extract en zout. Voeg dit daarna toe aan het ricottamengsel. Blijf roeren tot een deeg wordt gevormd.
- Gebruik een ijsschepje om bolletjes uit het deeg te halen. Leg de bolletjes op je met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat er een paar centimeter tussen de bolletjes zit, ze zullen tijdens het bakken groeien.
- Plaats de bakplaat een kwartier in de oven tot de koekjes goudbruin zijn. Laat ze daarna afkoelen.
- Maak het glazuur zodra de koekjes zijn afgekoeld. Dit doe je door de poedersuiker te mengen met een klein beetje van het citroensap. Meng steeds een beetje sap toe tot er een dun poedersuikermengsel ontstaat. Dip daarna de koekjes in het glazuur of leg ze op een rooster en schenk de glazuur eroverheen. Daarna zijn ze klaar om op te eten!
Bron: Laura in the Kitchen. Beeld: Videostill YouTube Laura in the Kitchen.