Gemaakt in een handomdraai!
Wil je je ontbijt wat meer ‘jeu’ geven? Dan ben je hier aan het juiste adres! Stokbrood als ontbijt is al hartstikke lekker, maak maak je stokbrood extra bijzonder door ‘m van tevoren te vullen met diverse, lekkere belegsoorten! Je kunt dit stokbrood eten als ontbijt, lunch of snack.
Wat heb je nodig voor twee personen?
- 1 ongebakken stokbrood
- 2 eieren
- 50 gram spekjes
- 30 gram gesmolten roomboter
- 2 eetlepels pesto
- 6 kleine mozzarellabolletjes
- 2 cherrytomaatjes
- paar takjes bieslook
- snufje zout
- snufje peper
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Snijd vier gelijke cirkels in je afbakstokbrood. Gebruik eventueel een glas om gelijke cirkels te maken. Let op dat er niet helemaal door het stokbrood heen wordt gesneden! Lepel het brood uit de vier cirkel zodat er als het ware vier kommen in het brood ontstaan.
- Snijd de cherrytomaten en mozzarella bolletjes doormidden.
- Smeer twee van de cirkels in met pesto en doe hier hierover de mozzarella en per ‘kommetje’ 2 stukjes cherrytomaat.
- Besmeer de andere ‘kommetjes’ met de gesmolten boter en doe hier de eieren in. Sprenkel vervolgens wat spek over het ei.
- Plaats het stokbrood op een bakplaat en bak deze voor zo’n vijftien minuten.
- Snipper ondertussen de bieslook. Verdeel wat peper, zout en bieslook naar smaak over het brood wanneer het klaar is.
Eet smakelijk!
Probeer ook:
- Hou jij ook zo van zalm? Dit gevulde stokbrood met zalm is écht geweldig!
- Deze mozzarella-aardappelkoekjes moet je een keer proeven. Ideaal als verwenontbijt!
- Deze tomatensoep van geroosterde tomaten is een echt culinair hoogstandje! En nog makkelijk ook!
Bron: Esslust | Beeld: pxhere