Renée Bootsma
35 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 chipolataworstjes
  • 500 gram gehakt
  • Halve ui (fijngesneden)
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram broodkruimels
  • Handje peterselie
  • 1 ei

Ideaal voor als je niet zoveel tijd hebt!

Niet zoveel zin om lang in de keuken te staan? Maak dan deze gehaktballetjes uit de airfryer. Serveer de gehaktballetjes met tomatensaus en spaghetti, of serveer ze met aardappelpuree en wat groentes. Een smaakvol gerecht, lekker makkelijk én ook nog eens een hit bij kinderen. 

De smaak

Voor dit recept maken we gebruik van chipolataworstjes én gehakt. Deze worstjes zijn namelijk vaak al lekker gekruid, maar natuurlijk kun je ook gebruik maken van alleen gehakt en dit zelf naar smaak kruiden. We voegen er wat Parmezaanse kaas, een uitje en wat peterselie aan toe voor wat extra smaak.

Zo maak je de gehaktballetjes:

  • Knijp het vlees uit de worstjes in een kom en doe er dan de overige ingrediënten bij. Meng alles goed door elkaar met je handen en voeg naar smaak zout en peper toe. Kneed de ingrediënten goed door, want hoe beter de ingrediënten gecombineerd zijn, hoe kleiner de kans is dat de gehaktballetjes uit elkaar vallen tijdens het koken.
  • Rol van het mengsel zo’n 20-25 gehaktballetjes. Leg ze op een schaal of bord en laat ze voor 20 minuten even in de koelkast steviger worden.
  • Verwarm ondertussen de airfryer op 180 C.
  • Doe de gehaktballen in de voorverwarmde airfryer en bak ze 10-12 minuten of totdat ze goudbruin en gaar zijn. Het kan zijn dat je dit in batches moet doen, of ze allemaal moet bakken en ze halverwege even om moet draaien.
  • Serveer de gehaktballetjes samen met wat tomatensaus en spaghetti, of kies ervoor om ze te serveren met aardappelpuree – of andere aardappels – een wat groentes. Eet smakelijk!

Lees ook: Gehaktballen maken? Vermijd deze 5 fouten

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: BBC Good Food | Beeld: Adobe Stock