Ons vertrouwde bordje aardappels, vlees en groente vanaf de ovenschaal
Traybakes zijn de ultieme tip wanneer je houdt van lekker eten, maar niet al te veel moeite wilt doen. Je kunt alles samen in de oven zetten, en hebt er geen omkijken meer naar. Ondertussen kijk je lekker een aflevering van je lievelingsshow op Netflix, het kan allemaal. In dit recept komt ons Hollandse kostje samen met de makkelijke manier van koken: we maken een traybake met AVG.
Aardappels, vlees en…
We hoeven je vast niet te vertellen waar AVG ook alweer voor staat, maar we vermelden het toch maar even: aardappels, vlees en groenten. Waar we normaal met minimaal drie pannen in de weer zijn om AVG op tafel te toveren, kunnen we nu alles samen op één bakplaat in de oven klaarmaken. Scheelt een hoop gedoe, en ook nog eens hartstikke lekker. We maken gebruik van oer Hollandse groenten zoals broccoli en bloemkool, samen met lekkere worstjes en aardappels. Met kaas en de juiste kruiden is deze traybake met AVG echt onweerstaanbaar.
Zo ga je te werk:
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snijd de broccoli en bloemkool beide in roosjes en de wortel in plakjes.
- Doe de gesneden groenten samen met de aardappelpartjes in een kom. Meng het lekker door elkaar met olijfolie en kerriepoeder.
- Verdeel de groenten over de bakplaat en leg de worstjes er gelijkmatig overheen.
- Besprenkel het geheel naar smaak met peper en zout, en eventueel nog andere van je favoriete kruiden.
- Rooster de traybake voor ongeveer vijfentwintig minuten, en roer halverwege eventjes door de plaat heen. Zo worden de groenten aan alle kanten goed geroosterd.
- Strooi de geraspte kaas ongeveer tien minuut voordat het klaar is over de groenten. Zo bak je de kaas nog eventjes mee tot het goudbruin gekleurd is.
- Smullen maar!
Ook lekker: Makkelijk en snel recept: traybake met pompoen en aubergine
Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Miljuschka | Beeld: Adobe Stock