Redactie Kookfans
35 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 100 milliliter
  • 1 rol bladerdeeg
  • geraspte kaas
  • ham
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1 ei
  • zout en peper

Een lekker hartige snack voor bij de borrel

Met bladerdeeg kan je heerlijke hapjes maken. Een zoete snack met kaneel en suiker, of hartig met zout en Italiaanse kruiden. Vandaag maken we een variant met ham en kaas, wat resulteert in een lekker knapperige snack.

Bladerdeegstengels

Je kunt natuurlijk gewoon gaan voor de makkelijke kaasstengel met maar twee ingrediënten. Als je zin hebt om eens lekker uit te pakken kunnen je gaan voor bijvoorbeeld deze variant met pesto en kaas. Dit recept is met ham en tomatensaus, een heerlijke combinatie die samen met de Italiaanse kruiden ons meeneemt op vakantie naar het zonnige land, Italië. Ongetwijfeld een verrassing voor je gasten!

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit en snijd ze door de helft. Zo heb je twee gelijke stukken gemaakt.
  • Besmeer het ene stuk met tomatensaus, leg de ham erop en strooi de kaas erover. Breng op smaak met kruiden.
  • Leg nu het andere stuk bladerdeeg erop en druk eventjes goed aan.
  • Snijd de bladerdeeg in strookjes van ongeveer één centimeter breed.
  • Pak zo’n strookje, en begin dit te draaien totdat het hele stuk een mooie twist heeft.
  • Smeer de stengels in met een beetje losgeklopt ei.
  • Bak vervolgens de stengels in ongeveer twintig minuten goudbruin in de oven.
  • En voilà, de ham-kaas stengels zijn klaar!

Nu heb je de perfecte snack voor om je borrelplankje mee aan te vullen. De ham-kaas stengels zijn dankzij de ingrediënten al heerlijk van smaak. Maar tegen een lekkere dip zeggen we natuurlijk geen nee. Serveer de snacks met een lekkere sweet chili saus of lekkere pestodip. Smullen geblazen!

Lees ook: Jum! Zo maak je deze heerlijke Nutella bladerdeeg swirls

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Lekker en Simpel | Beeld: Unsplash