Sara Bergsma
40 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 portobello's
  • 400 gram spinazie
  • 250 gram ricotta
  • 1 ei
  • 25 gram pijnboompitten

Perfect als bij- of hoofdgerecht

Laat je verrassen door deze verrukkelijke gevulde portobello’s. Dit eenvoudige, maar smaakvolle recept viert de aardse tonen van de portobello-paddenstoelen op een smaakvolle manier. En of je ze nu als voorgerecht of bijgerecht serveert, je zult hoe dan ook genieten van deze hartige lekkernij. 

Zo maak je ze:

  • Voorverwarm je oven tot een aangename 180°C. Verwijder de steeltjes van de portobello’s en leg ze met de bolle kant naar beneden in een ovenschaal.
  • Breng in een pan 50 milliliter water aan de kook en voeg de spinazie toe. Roer regelmatig totdat de spinazie geslonken is. Giet de spinazie vervolgens in een zeef en druk het overtollige vocht eruit. Hak de spinazie daarna fijn.
  • Meng in een kom de ricotta en het ei en voeg de gehakte spinazie toe. Meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel de vulling gelijkmatig over de portobello’s en strooi de pijnboompitten eroverheen. Bak het geheel vervolgens gedurende 20 minuten in de oven.
  • Genieten maar!

Tip: wil je de gevulde portobello’s als hoofdgerecht serveren? Maar er dan 2 à 3 per persoon. Eet je ze liever als bijgerecht? Maak er dan 1 per persoon en serveer er een lichte pasta bij!

Lees ook: Zo bewaar je knoflook het best

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Jumbo | Beeld: Adobe Stock