Jaimy Boer
5 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 75 gram roomboter op keukentemperatuur
  • 2 eetlepels peterselie
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 teentjes knoflook, geperst

Je bent zo klaar!

Voor op een stokbroodje of op een stuk vlees: kruidenboter is onmisbaar in je koelkast. Deze kun je in de supermarkt kopen, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker. Met dit recept zet jij met maar vier ingrediënten een heerlijke kruidenboter op tafel. 

Gebruikers van de mobiele versie van deze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je zelf kruidenboter:

  • Leg de roomboter buiten de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Doe het daarna in een grote kom.
  • Snijd de peterselie fijn en gooi dit ook in de kom.
  • Pers de teentjes knoflook boven de kom en giet het citroensap erin.
  • Breng het geheel op smaak met zeezout en peper en roer het goed door elkaar.
  • Bewaar de boter afgedekt in de koelkast en laat voor gebruik even op kamertemperatuur komen zodat hij beter smeerbaar is.
  • Bak ondertussen een stokbrood in de oven en snijd het vervolgens in plakken.
  • Genieten maar!

Variatie

Wil jij je kruidenboter een mediterrane twist geven? Vervang de peterselie dan eens met zongedroogde tomaten en groene olijven. Maak het iets pittiger met chilikruiden of snijd een peper in kleine stukjes. Heerlijk!

Lekkere tip: Goddelijk: deze gevulde Italiaanse pistolets met kruidenboter moet je eens proberen

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock