Sabine
30 min.
3 á 4 pers.
Ingrediënten
  • 500 passata (tomatensaus)
  • Gedroogde basilicumkruiden
  • 2 middelgrote courgettes
  • 250 gram roomkaas
  • 2 eetlepels pesto
  • 70 gram parmaham
  • 1 ei
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 300 gram spinazie
  • 75 gram geraspte kaas
  • Peper
  • Zout

Deze courgetterolletjes zijn in een handomdraai gemaakt

Eten, we doen het elke dag meerdere malen. Toch is het soms best moeilijk om te bedenken wat je vanavond gaat klaarmaken. Zeker wanneer er mensen komen eten, wil je iets origineels op tafel neer kunnen zetten. Wil je een gerecht bereiden dat er leuk uitziet, maar niet al te lastig is? Dan zou je deze heerlijke courgetterolletjes uit de oven kunnen maken!

Krijg jij vegetarische tafelgasten? Geen probleem: je kunt dit gerecht ook prima voor vegetariërs maken door de parmaham weg te laten.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd ondertussen de courgette in dunne plekken in de lengte. Hiervoor kun je ook een kaasschaaf gebruiken.
  3. Bak de spinazie in een pan tot het slinkt en laat dit daarna uitlekken. Meng in een kom de roomkaas, spinazie, pesto, peper, zout, ei en geraspte kaas.
  4. Snij de plakjes parmaham in repen en bekleed je courgetterepen met de ham en smeer een laagje spinazieroomkaas op de repen.
  5. Pak de tomatensaus erbij en roer de basilicumkruiden, een snufje zout en een snufje peper hierdoor.
  6. Schenk je tomatensaus over in de ovenschaal en zet de courgetterepen hierin. Bestrooi dit met wat pijnboompitten en sprenkel eventueel nog wat extra kaas over de rolletjes.
  7. Zet de schotel 25 minuten in de oven en klaar is kees.

Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: videostill