Madelon Pathuis
Ingrediënten
  • 1 stokbrood
  • 1 bakje verse pesto
  • Ricotta
  • 1 kleine flespompoen
  • 1 stuk blauwe kaas
  • 1 peer
  • Honing
  • Zout en peper
  • Chili vlokken
  • Salie
  • 30 gram walnoten

Héérlijk als voorgerecht of borrelhapje!

Bruschetta is en blijft een favoriet en dat is niet voor niets! Het is makkelijk te maken en de opties zijn eindeloos. Wij hebben onze 3 favoriete winterse varianten even voor je op een rijtje gezet. Deze zijn perfect als voorgerecht of borrelhapje met dit koude weer. Aan de slag!

Blauwe kaas met peer

  • Snij de peer in dunne plakjes.
  • Beleg het geroosterde stokbrood met een dikke laag blauwe kaas.
  • Leg de plakjes peer erop en besprenkel met wat honing en fijn gekruimelde walnoot.

Pesto-ricotta

  • Smeer de stokbroodjes met een dikke laag ricotta.
  • Doe daar een laag pesto overheen.
  • Besprenkel met wat chillivlokken.

Geroosterde flespompoen en ricotta

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Halveer de flespompoen in lengte en haal alle zaden uit de binnenkant met een lepel.
  • Snijd in kleine stukjes en zet ze in de oven met wat olijfolie en bak voor ongeveer 20 minuten.
  • Smeer ondertussen ricotta op de geroosterde stokbroodjes.
  • Zodra de flespompoen klaar is, leg dan de blokjes op de stokbroodjes en besprenkel met wat zout en peper.
  • Maakt af met wat verse salie.

Eet smakelijk!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Unsplash, Anastasia Eremin, Nicole Dreyer, Cera