Héérlijk als voorgerecht of borrelhapje!
Bruschetta is en blijft een favoriet en dat is niet voor niets! Het is makkelijk te maken en de opties zijn eindeloos. Wij hebben onze 3 favoriete winterse varianten even voor je op een rijtje gezet. Deze zijn perfect als voorgerecht of borrelhapje met dit koude weer. Aan de slag!
Blauwe kaas met peer
- Snij de peer in dunne plakjes.
- Beleg het geroosterde stokbrood met een dikke laag blauwe kaas.
- Leg de plakjes peer erop en besprenkel met wat honing en fijn gekruimelde walnoot.
Pesto-ricotta
- Smeer de stokbroodjes met een dikke laag ricotta.
- Doe daar een laag pesto overheen.
- Besprenkel met wat chillivlokken.
Geroosterde flespompoen en ricotta
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Halveer de flespompoen in lengte en haal alle zaden uit de binnenkant met een lepel.
- Snijd in kleine stukjes en zet ze in de oven met wat olijfolie en bak voor ongeveer 20 minuten.
- Smeer ondertussen ricotta op de geroosterde stokbroodjes.
- Zodra de flespompoen klaar is, leg dan de blokjes op de stokbroodjes en besprenkel met wat zout en peper.
- Maakt af met wat verse salie.
Eet smakelijk!
Lees ook: Recept: gerookte zalm bruschetta
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: Unsplash, Anastasia Eremin, Nicole Dreyer, Cera