Christel

Ideaal als ontbijt!

Voedzaam, gezond en buitengewoon lekker. Shakshuka is een en veelzijdig gerecht dat je kunt eten als ontbijt, lunch of avondeten. Daarnaast is het eenpansgerecht snel te bereiden.

Overal ter wereld wordt het Arabische eenpansgerecht Shakshuka gegeten, maar overal wordt-ie net weer een beetje anders bereid. Wij delen een recept met je zoals wij ‘t het liefst eten.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 4 eieren
  • 1 middelgroot ui
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 6 middelgrote tomaten
  • 50 gram tomatenpasta
  • 2 teentjes knoflook
  • Zonnebloemolie
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel gerookte paprika
  • Snufje cayennepeper
  • Zout en peper naar smaak
  • Koriander

Wat moet je doen?

1. Hak de knoflook, snipper de ui en snij de paprika en tomaten in stukjes.
2. Doe een scheutje zonnebloemolie in de pan en fruit de knoflook en het ui.
3. Voeg daarna de paprika, tomaten en tomatenpasta toe en laat dit voor een paar minuten op een middelhoog vuur staan. Roer het af en toe door.
4. Voeg de chilipoeder, komijnpoeder, paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper toe aan de tomaten. 5. Maak met een lepel vier kuiltjes in de saus en breek in elke holte een ei.
6. Gaar de eieren in ongeveer 10 minuten.
7. Hak de koriander fijn en strooi dat over de eieren. Als je geen koriander lust, kun je dit vervangen door peterselie.
8. Serveer de salade meteen met stokbrood of een salade.

Lees ook: Citroenpers in huis? Dan gebruik je deze waarschijnlijk je hele leven al verkeerd

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Economies of Kale | Beeld: videostill