Geïnspireerd op de Indonesische keuken
Wie dacht dat je pindakaas alleen op brood kunt smeren, had het mis. Voor dit recept maken we er namelijk een heerlijke saus van. Dit simpele eenpansgerecht met pindakaas, kip en kokosmelk is gebaseerd op de smaken van Indonesië. De perfecte balans tussen zoet, zout, zuur en pittig!
Zo ga je te werk:
- Snijd de kip in stukken. Pel en snipper de sjalotten, en pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de paprika, en snijd in de lengte in reepjes van ongeveer 1 cm breed. Haal de zaadjes uit de rode peper, en snipper deze in kleine stukjes.
- Verhit wat olijfolie in een pan, en bak hierin de kip voor ongeveer 5 minuten. Zet het vuur laag, en voeg de sjalotten, paprika, rode peper en knoflook toe. Bak dit 5 minuten mee.
- Voeg de kokosmelk en pindakaas toe. Vul het blik kokosmelk daarna voor de helft met water, en giet dit ook in de pan. Meng alles goed door, en breng aan de kook. Als het kookt zet je een deksel op de pan, en laat je het ongeveer 7 minuten doorkoken op laag vuur, tot de kip gaar is. Roer af en toe even door.
- Vind je de saus nog te dun? Haal dan het deksel van de pan, en laat de saus nog even indikken.
- Pers de limoen uit, en voeg het sap samen met de sojasaus toe. Het is belangrijk om een goede balans tussen zoet en zuur te hebben. Proef daarom even, en voeg waar nodig extra sojasaus of limoensap toe.
- Serveer de pindakaas kip met witte rijst en/of groente. Garneer eventueel met wat verse koriander.
- Eet smakelijk!
Ook lekker: Recept: tomatenrisotto met chorizo en mascarpone
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: BBC | Beeld: Adobe Stock