Naomi

Kaasstengels zijn de ideale snack

Er zijn weinig mensen die niet van kaas houden. Het is dan ook heel vaak terug te vinden op de borreltafel. Kaasblokjes zullen uiteindelijk weleens gaan vervelen en daarom hebben wij nu dit recept voor kaasstengels voor je. Het is een lekkere variatie. Pas wel op: je wilt ze straks allemaal voor jezelf.

Wat heb je nodig? (voor 12 kaasstengels):

  • 1 rol vers bladerdeeg (geen plakjes)
  • 80 gram geraspte kaas
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • 2 theelepels knoflook
  • 1 theelepel oregano
  • 1 groot ei, losgeklopt
  • halve theelepel zout

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Meng de kaas, Parmezaanse kaas, knoflook en oregano. Smeer het bladerdeeg vervolgens in met het losgeklopte ei.
  • Doe de helft van het kaasmengsel over de helft van het bladerdeeg en vouw de andere helft eroverheen. Smeer de bovenkant vervolgens weer in met het losgeklopte ei en leg de rest van het kaasmengsel erop.
  • Snijd het geheel dan in 12 rechte stukken.
  • Draai die stukken, zodat er mooi gedraaide stengels op tafel komen.
  • Laat ze 15 minuten in een voorverwarmde oven bakken tot ze goudbruin zijn.

Eet smakelijk!

Gek op kaas? Probeer deze recepten ook eens:

Bron en beeld: lazyassmeals