Christel

Om je vingers bij af te likken

Zoetigheden zijn bij ons -helaas- niet veilig. Wanneer de chocoladekruidnoten op tafel staan kunnen we deze niet met rust laten en we doen ons ook maar wat graag tegoed aan cakejes. Iets anders waar we verzot op zijn, zijn zelfgemaakte lavacakejes. Momenteel zijn we verslaafd aan deze lavacakejes die zijn gemaakt van witte chocolade en pompoen. Ze zijn heel makkelijk om te maken en ontzettend lekker om te eten!

Wat heb je nodig voor 6 porties?

  • 180 gram witte chocolade, in stukjes gebroken
  • 180 gram roomboter + boter om in te vetten
  • 3 eierdooiers
  • 225 gram pompoenpuree
  • 135 gram bruine suiker
  • 75 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • vanille-ijs om te serveren

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Smelt de boter en chocolade au bain-marie en roer af en toe door de chocolade.
  • Doe de eierdooiers, pompoenpuree en bruine suiker in een kom en roer dit tot een geheel met een garde.
  • Schenk daarna langzaam het chocolade-botermengsel bij de pompoenpuree terwijl je blijft roeren.
  • Voeg vervolgens de bloem en het zout toe en roer dit tot er geen klontjes meer in het beslag zitten.
  • Vet 6 bakjes van de muffinbakvorm in en verdeel het beslag over de 6 vormpjes.
  • Plaats de bakvorm in de oven en bak de lavacakejes in 12 minuten klaar.
  • Laat de cakejes 5 minuten in de vorm koelen voor je ze eruit haalt.
  • Serveer de cakejes met een bolletje vanille-ijs en genieten maar!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Bigger Bolder Baking | Beeld: Videostill