Makkelijk en snel!
Op het laatste moment nog wat inspiratie nodig voor Pasen? Dit recept voor gevulde broodjes met ei en tomaatjes staat in een handomdraai op tafel, en is geschikt voor elk Paasontbijt!
Gevulde broodjes
Het Paasontbijt, of misschien wel Paasbrunch, bestaat vaak uit veel broodjes. En natuurlijk mag ook een eitje niet ontbreken. Wat als we de twee eens combineren? En dan niet op de welbekende manier door een eitje te bakken en op een broodje te leggen, maar door een gevuld broodje af te bakken in de oven! Lekker Italiaanse kruiden erover, en een heerlijk sausje met sriracha erbij om het broodje een licht spicy touch te geven.
Zo ga je te werk:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd 1,5 centimeter van de bovenkant van de kaiserbroodjes af en hol de onderkant uit. Bewaar de bovenkant van de broodjes, die ga je gebruiken als decoratie.
- Smelt de boter in de magnetron, of op laag vuur in een pannetje zodat het vloeibaar wordt.
- Besmeer de binnenkant van de ongebakken broodjes met boter.
- Halveer de cherrytomaatjes en leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bestrooi met wat zout, peper en Italiaanse kruiden.
- Bak de tomaatjes 10 minuten in de oven.
- Bak de broodjes en de bovenkanten 5 minuten mee in de oven op een aparte bakplaat en plaats deze boven de tomaatjes.
- Schep in ieder broodje ongeveer 6 halve tomaatjes en breek daar bovenop een ei.
- Plaats de broodjes en de bovenkanten terug in de oven en bak het geheel in 15 à 20 minuten gaar. Wanneer de broodjes te bruin worden, kun je deze afdekken met aluminiumfolie.
- Meng ondertussen de mayonaise met de sriracha saus in een kommetje.
- Garneer de broodjes met sriracha mayonaise en tuinkers en plaats de bovenkanten schuin op de broodjes.
- Smullen maar!
Ook lekker: Recept: Zweedse kaneelbroodjes
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Eatertainment | Beeld: Adobe Stock
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.