Desy

Deze koolhydraatarme lasagne is ook nog eens snel klaar!

Wie houdt er nu niet van een lekkere lasagne? Het Italiaanse deeggerecht is een ware publiekslieveling en heeft door de jaren heen al vele harten gestolen. Jammer genoeg past het gerecht niet altijd binnen een koolhydraatarm dieet.. 

Maar deze variant met courgette wel!

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 3 courgettes
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 500 milliliter tomatenpassata
  • 2 bollen mozzarella
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • knoflookolie
  • peper en zout
  • olijfolie

Zo maak je het:

  • Snijd de courgette in dunne plakjes met een mes of met een kaaschaaf. Zet een grillpan op het vuur.
  • Smeer de plakjes courgette in met knoflookolie en bak de plakjes in de grillpan aan beide kanten goudbruin.
  • Laat de plakjes uitlekken op een stukje keukenpapier en verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper een ui en pers de knoflook fijn.
  • Verhit olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Snijd dan de aubergine in plakjes en bak dit ook mee. Voeg dan de tomatenpassata toe en breng op smaak met kruiden, peper en zout.
  • Snijd de mozzarella in plakjes. Bedek een ovenschaal met een laagje saus, gevolgd door een laag courgetteplakjes, een laag mozzarellaplakjes, gevolgd door weer een laag saus.
  • Leg hier wederom een laag courgette en mozzarella op. Herhaal dit proces totdat alle ingrediënten op zijn. Probeer wel te eindigen met een laag courgetteplakjes gevolgd door plakjes mozzarella.
  • Zet de schaal in de oven en bak in 20 minuten af. Serveer direct.

Dit recept bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: videostill