Deze lasagne met garnalen is weer eens wat anders!
We zijn gewend om onze lasagne met vlees te maken, maar heb je er ooit bij stilgestaan dat dit ook met zeevruchten kan? Een overheerlijke lasagne met garnalen is een fantastische uitvinding. Ga niet meer voor enkel vlees, maar varieer en je zult versteld staan!
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Wat moet je doen?
- Verwarm de oven voor op 180 graden en kijk op de verpakking of je je lasagnebladen eerst moet koken. Indien dit nodig is, is het handig dat vooraf te doen.
- Verhit olie in een middelgrote pan en kruid de garnalen met peper en zout. Bak de garnalen tot ze wat roze zijn, dit duurt 2 minuten per kant. Haal de garnalen uit de pan en snijd ze in hapklare stukjes.
- Zet de pan weer op het vuur en smelt de boter in de pan. Doe de knoflook en tijm in de pan en bak dit 30 seconden.
- Roer nu de bloem door het mengsel en bak dit 1 minuut mee om vervolgens de vissaus en de melk erdoor te roeren. Breng het aan de kook en roer het af en toe door. Kook het mengsel voor 4 minuten.
- Roer driekwart van de geraspte kaas door het mengsel en kruid het met peper en zout.
- Meng de ricotta in een middelgrote schaal met het ei, de rest van de geraspte kaas, peterselie en peper en zout.
- Maak nu de lasagne: begin met wat saus, leg hier wat lasagnebladen op en smeer daar wat ricottamengsel op. Doe dan een laag van lasagne en krab erover en bedek dat weer met saus. Doe er een laagje mozzarella op en herhaal deze stappen 3 keer. Zorg dat je eindigt met mozzarella.
- Bedek de ovenschaal met folie en bak de lasagne 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal het folie eraf en bak de lasagne nu nog 15 minuten.
- Garneer met peterselie en laat het 15 minuten afkoelen.
Lees ook: Recept: simpele bruschetta spaghetti met garnalen
Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Delish | Beeld: videostill delish