Naomi

Voor deze lasagne heb je geen oven nodig

Soms heb je geen oven tot je beschikking, maar wil je wel graag lasagne eten. Voorheen leek dat misschien een onmogelijke opgave, maar nu niet meer. Met dit makkelijke recept voor pan-lasagne zet je in 30 minuten een heerlijke lasagne op tafel.

Niemand kan dit weerstaan.

Wat heb je nodig? (voor 6 personen)

  • een halve ui
  • 500 gram gekruid gehakt
  • 8 lasagnebladen
  • 800 gram tomatenblokjes
  • 230 gram tomatensaus
  • 120 milliliter water
  • een halve theelepel zout
  • een halve theelepel suiker
  • een halve theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 200 gram ricotta
  • 170 gram mozzarella

Wat moet je doen?

  • Verhit wat olie in de pan en fruit de ui tot-ie een beetje glazig wordt.
  • Voeg hier nu het gehakt aan toe. Bak het gehakt nu rul. Giet het vet eruit als het gehakt gaar is.
  • Breek de lasagnebladen in stukjes. Giet daar de tomatenstukjes en tomatensaus op. Breng het aan de kook, zonder te roeren. Laat het 10 minuten koken met een deksel op de pan.
  • Voeg nu het zout, de suiker en knoflook toe. Roer nu alles goed door elkaar. Kook het nog eens 10 minuten, terwijl je af en toe roert.
  • Besprenkel het geheel met oregano en doe de ricotta erbovenop. Zet het vuur uit, doe de mozzarella erbovenop en doe de deksel nog even op de pan.

Lees ook: Lasagne alla stroganoff met runderreepjes is het beste van twee werelden!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Crouton Crackerjacks | Beeld: videostill Crouton Crackerjacks