Een laagjestaart van Oreo’s; hemels!
Wij houden van pasta én van Oreo’s, dus wij werden dan ook heel erg enthousiast toen we dit recept voorbij zagen komen. Want de combinatie van chocolade en pasta in een, dat is toch hemels?
Heb je vandaag of vanavond een paar vrije uurtjes en weet je nog niet wat je moet doen? Maak dan eens deze Oreolasagne! Hij is erg simpel om te maken en smaakt heerlijk. Lekker voor dit weekend in de tuin met een glas Frosé ernaast.
Dit heb je nodig:
- Een pak melk (ongeveer 500 ml)
- 2 rollen Oreo’s
- 50 gram boter
- 500 gram roomkaas
- 100 gram suiker
- 2 bekertjes kant-en-klare slagroom
- 25 gram cacaopoeder
- 45 gram maizena
- snufje zout
Zo maak je het:
- Begin met het maken van de chocoladepudding. Breng 400 ml melk aan de kook. Doe 100 ml melk in een kom en roer de cacao, 50 gram suiker en de maizena hier doorheen. Klop met een garde en voeg bij de kokende melk. Roer tot een glad en dik geheel. Giet in een ovenschaal en laat dit afkoelen in de koelkast.
- Verkruimel de Oreo’s (bijvoorbeeld met een keukenmachine of een groot hakmes). Smelt 4 eetlepels boter en doe dit bij de verkruimelde koekjes; dit wordt je bodem.
- Doe het mengsel in een ovenschaal en druk goed aan. Klop de roomkaas met een bekertje slagroom, 50 gram suiker en het pak melk met een mixer tot een glad mengsel. Verdeel dit over de bodem. Haal de pudding uit de koelkast en verdeel dit over het roomkaasmengsel.
- Klop de resterende slagroom en verdeel dit over de pudding. Dek af met bijvoorbeeld chocoladevlokken. Zet de lasagne een uurtje in de vriezer en klaar is het lekkerste toetje ooit! Laat je weten hoe het smaakt?
Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Beeld: Videostill YouTube