Wat moet je doen?
- Bak het gehakt in een gietijzeren pan met wat olie. Voeg daarna de ui, knoflook en chilipeper toe. Laat dit, onder constant roeren, 5 minuten bakken. Voeg de kruiden en de rode wijn toe. Kook de wijn tot het is verdampt. Voeg daarna de tomatenblokjes en worcestersaus toe en laat dit geheel 30 minuten zachtjes doorkoken totdat het een mooie saus vormt. Zet het daarna even apart.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de aubergine in de lengte in zes plakken. Doe ze op een bakplaat in de oven en rooster ze voor 10-15 minuten goudbruin. Zet ook dit even apart, maar zet de oven niet uit!
- Voor de saus: smelt de boter in een kleine pan. Roer de bloem erdoorheen en meng dit tot een glad mengsel. Voeg de melk stukje bij beetje toe. Blijf roeren tot de saus lekker dik is. Voeg daarna de kwark, de saus moet nu dik en romig zijn. Als het wat te dik is kan er altijd wat extra melk toegevoegd worden.
- Pak een ovenschaal en vet deze in. Doe een helft van het vleesmengsel op de bodem en leg er een laag aubergine overheen. Doe er vervolgens een laag saus overheen. Herhaal deze laagjes nog een keer. Maak het af met de geraspte kaas en bak het geheel voor 25 minuten in de nog warme oven.
Eet smakelijk!
Toch liever een snelle moussaka? Deze kan je ook maken:
- Deze smaakvolle en snelle moussaka staat in twintig minuutjes op tafel, zo makkelijk kan lekker zijn!
Bron: grahamfamilydiary| beeld: videostill The Cooking Foodie
Pagina 2/2