Tjitske
20 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 150 milliliter verse slagroom
  • 50 gram ongezouten boter
  • 300 gram (extra) pure chocolade
  • 1-2 eetlepels speculaaskruiden
  • 150 gram kruidnoten of speculaasjes

Geen truffelkruidnoten maar kruidnotentruffels!

Heb je wel eens kruidnoten met chocoladetruffelsmaak gehad? Als je gek bent op chocola moet je dat eens doen, want ze zijn echt overheerlijk. Maar waarom stoppen bij een zakje truffelkruidnoten uit de supermarkt? Nog lekkerder en met nog meer chocola zijn deze kruidnotentruffels, oftewel chocoladetruffel in een laagje verkruimelde kruidnoot. Lekker, toch?

Wij zijn dol op deze truffels.

Zo maak je ze:

  • Doe de slagroom in een steelpannetje en verwarm het een paar minuten op een laag vuurtje. Laat het niet koken.
  • Voeg de boter en chocolade toe en laat het in de warme room smelten.
  • Als alle chocola is gesmolten voeg je ook de speculaaskruiden toe. Als het niet meer te heet is kun je even proeven hoeveel kruiden je lekker vindt.
  • Giet het chocolademengsel eerst in een kom. Zet het in de koelkast om te koelen, dit duurt zo’n 3 uur.
  • Doe de kruidnoten of speculaasjes in een keukenmachine of blender en maal fijn. Stort de kruimels op een diep bord.
  • Als de chocola hard geworden is kun je er truffels van maken. Rol er balletjes van met behulp van een lepeltje.
  • Haal de bolletjes truffel door de kruimels en zet op een bord.
  • Geniet van je kruidnotentruffels!

Lees ook: Cheesecake met kruidnoten en zoute karamel – om te smullen zo lekker!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest! 

Bron: Tasty | Beeld: Videostill