Ingrediënten
  • 120 gram bloem
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 ei
  • 250 milliliter bruiswater
  • 150 gram geraspte kokos
  • 25 gram Panko
  • 450 gram grote garnalen, schoongemaakt maar met staart
  • 60 gram bloem (extra)
  • Zout en peper, naar smaak
Tjitske
45 min.
4-6 pers.
Ingrediënten
  • 120 gram bloem
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 ei
  • 250 milliliter bruiswater
  • 150 gram geraspte kokos
  • 25 gram Panko
  • 450 gram grote garnalen, schoongemaakt maar met staart
  • 60 gram bloem (extra)
  • Zout en peper, naar smaak

Deze kokosgarnalen gaan sowieso in de smaak vallen

Garnalen, je houdt ervan of je hebt er een hekel aan. Als je ze lekker vindt, dan ben je er vast ook dol op als ze in een krokant jasje zitten. Wij wel, in ieder geval! Deze gepaneerde kokosgarnalen zijn lekker krokant, met een zoet-pittig korstje. Serveer ze als snack of als amuse en je zult zien dat je gasten niet kunnen ophouden met eten.

Ga jij deze kokosgarnalen een keer maken?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de kokosgarnalen:

  • Doe de 120 gram bloem, het knoflookpoeder, paprikapoeder, bakpoeder met wat zout en peper in een grote kom en meng dit. Voeg daarna het ei en het bruiswater toe en meng alles. Je beslag moet ongeveer zo dun zijn als pannenkoekbeslag. Is je beslag een beetje te dik? Voeg dan beetje bij beetje meer bruiswater toe.
  • Doe de Panko en de kokos in een andere kom en meng dit met elkaar. Zet ook een kommetje met een beetje bloem klaar (60 gram).
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet aan de kant.
  • Maak in iedere garnaal een inkeping zodat je er een soort vlinder van maakt. Zo krijgt de garnaal een groter oppervlak en kun je dus meer van het krokante korstje meebakken.
  • Verhit olie in een pan of frituurpan tot 190 °C.
  • Pak een garnaal bij zo’n staart en haal deze licht door het kommetje met alleen bloem. Dip hem dan door het beslag en haal hem als laatste door het Panko-kokosmengsel.
  • Leg de garnalen op je bakplaat totdat ze allemaal klaar zijn. Zet de garnalen dan 30 minuten in de vriezer zodat het beslag goed vast zit tijdens het frituren.
  • Frituur iedere garnaal totdat-ie goudbruin is. Doe niet te veel garnalen tegelijkertijd in de pan, dan gaat de temperatuur te veel omlaag waardoor je ze kookt in plaats van frituurt. Werk in vier tot vijf porties.
  • Leg de gefrituurde kokosgarnalen op een met keukenpapier bekleed bord en serveer ze met je favoriete saus, zoals chilisaus.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: krokante garnalen uit de Airfryer

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Laura in the Kitchen | Beeld: Videostill