Christel
30 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels hete saus (sriracha of chilisaus)
  • 450 gram jumbogarnalen
  • 80 gram bloem
  • 15 gram maizena
  • Snufje peper, nootmuskaat, zout, cayennepeper, knoflookpoeder en paprikapoeder
  • Bakspray
  • Zonnebloemolie, optioneel
  • Chilisaus om te serveren

Om je vingers bij af te likken

Garnalen zijn bij ons niet aan te slepen. We doen ze dolgraag door de pasta of risotto. Ook zijn ze heerlijk als snack alleen. Laatst deden we ons te goed aan deze heerlijke, krokante garnalen die we in de Airfryer maakten.

Het is een fluitje van een cent.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de krokante garnalen?

  • Verwarm de Airfryer voor op 200 180 °C.
  • Klop de eieren samen met de hete saus los in een grote kom. Als je van pittig houdt, kun je extra hete saus toevoegen.
  • Voeg de garnalen toe aan het eiermengsel en roer de eieren erdoorheen. Elke garnaal moet helemaal bedekt zijn met ei.
  • Doe de bloem en maizena in een kom en roer alle kruiden erdoorheen.
  • Rol de garnalen door de bloem, zorg ervoor dat elke garnaal helemaal bedekt is met bloem.
  • Vet een bakblik voor de Airfryer in met bakspray en leg de helft van de garnalen erin. De andere helft bak je daarna.
  • Smeer eventueel nog een beetje zonnebloemolie over de garnalen heen om ze extra knapperig te maken.
  • Doe de garnalen 16 minuten in de Airfryer. Schep de garnalen na 10 minuten even om.
  • Serveer met chilisaus.

Lees ook: Spruitjes uit de Airfryer met zoet-pittige saus

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: No Hippie BBQ & Cooking | Beeld: videostill