Het perfecte borrelhapje
Er zijn veel dingen die we in Nederland eten bij de borrel. Stukjes kaas, stukjes worst, stukjes komkommer. Ook houden we van warme hapjes. Serveer jij altijd bitterballen, maar heb je nu zin in een andere warme lekkernij? Wat dacht je dan van deze krokante deegvierkantjes met lente-ui en kaas.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.
Zo maak je het:
- Doe het water in een kom en roer daar de zout doorheen. Voeg daarna de 150 gram bloem toe. Roer kort en kneed daarna tot een samenhangend deeg.
- Laat het deeg 10 minuten rusten en verdeel in 4 gelijke stukken. Maak vier bolletjes van het deeg. Laat 5 minuten rusten.
- Doe 35 gram bloem in een kom en meng met de maïzena. Gebruik dit mengsel vervolgens om een schoon keukenblad mee te bestuiven.
- Rol de deegballetjes op het keukenblad uit tot het een diameter van 28 cm heeft. Zorg dat ze allemaal dezelfde vorm hebben. Besmeer daarna met de gesmolten boter.
- Doe lente-ui in een kommetje en doe daar de baksoda overheen. Meng kort. Verdeel daarna de lente-ui en kaas over de vier tortillavormige deegstukken.
- Vouw daarna de zijkant tot het midden van het stuk deeg en vouw de andere zijkant hier weer overheen. Borstel de bovenkant weer kort met boter en vouw daarna de lange zijdes ook over elkaar heen, zodat een envelopje ontstaat. (Vouwmethode niet helemaal duidelijk? Bekijk dan onderstaande instructievideo (6:03).
- Doe een dun laagje olie in de pan en frituur hierin de hapjes twee minuten per kant.
- Geniet ervan!
Lees ook: Recept: rolletjes augurk met bacon en roomkaas
Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!
Bron: Helly????? Simple Recipe | Beeld: Videostill YouTube Helly????? Simple Recipe