Deze Koreaanse kippenvleugels zijn niet voor softies!
De één houdt ervan, de ander haat het: pittig eten. Ben jij een liefhebber van spicey gerechten? Dan moet je vooral even verder lezen, want deze Koreaanse kippenvleugels zijn pittig als geen ander!
Dit heb je nodig:
Voor de kip en de marinade
- 1 kilo kippenvleugels
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 eetlepel vers geraspte gember
- 1 theelepel sesamolie
- 2 theelepels suiker
- ½ theelepel zwarte peper
- 2 t cayennepeper
Voor de knoflook-soja dipsaus:
- 4 eetlepels lente-uitjes, fijngehakt
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels rijstazijn
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel suiker
- ½ theelepel chilipoeder
Zo maak je het:
- Voeg alle ingrediënten voor de marinade bij elkaar in een grote kom. Voeg de kippenvleugels aan de kom toe en bedek goed met de marinade. Dek af, zet in de koelkast en laat ze daar een nacht staan.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de kippenvleugels op een rooster en zet in de oven. Zorg er wel voor dat er een bakplaat onder het rooster zit. Bak in ongeveer 20 minuten gaar.
- Zet nu de heteluchtoven op de grillstand en doe vleugeltjes er nog 2 minuten in om ze knapperig te maken. Draai af en toe om.
- Maak nu de dipsaus door alle ingrediënten door elkaar te mengen in een kommetje. Serveer met de vleugeltjes.
Lees ook: Lekker, makkelijk en goedkoop: bloemkoolquiche met spekjes!
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Smulweb | Beeld: Pixabay