Sabine

Voor als je zin hebt in een pizza en ook bewust probeert te eten

Wie kan er nu nee zeggen tegen een pizza? Wij hebben er veel moeite mee. Een hele pizza kan al snel 1000 calorieën zijn. En dan overdrijven we niet eens! Wil jij voor een koolhydraatarme pizza gaan die bovendien ook nog eens een stuk minder calorieën bevat? Ga dan voor deze boerenkoolpizzabodem.

Dit heb je nodig:

  • 110 gram boerenkool, in stukjes gesneden
  • 2 eieren
  • 55 gram panko
  • 140 gram 30+ kaas
  • zout
  • peper

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de boerenkool in een keukenmachine en zet deze aan tot de boerenkool helemaal fijn is.
  • Voeg daarna de eieren, kaas, panko, snufje zout en een snufje peper toe en zet de keukenmachine weer aan tot een plakkerig pizzadeeg ontstaat.
  • Verdeel het deeg daarna gelijkmatig over de bakplaat. Het deeg moet overal ongeveer 0.4 centimeter dik zijn.
  • Bak de korst 15 tot 20 minuten tot de boerenkoolkorst knapperig is.
  • Haal de pizzabodem uit de oven en beleg deze met toppings. Een voorbeeldje: tomatensaus met daarop mozzarella en basilicum voor een Margarita.
  • Doe de pizzabodem terug in de oven en wacht tot de toppings gekookt en/of gesmolten zijn.
  • Serveer daarna direct.

Dit recept bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron: Sweet as Honey | Beeld: Videostill YouTube Gimme Delicious