Christel

En nee, de bodem is niet gemaakt van bloemkool

Pizza kunnen we eigenlijk elke dag wel eten; we krijgen er nooit genoeg van. Niet zo gek, aangezien deze maaltijd op tal van manieren kan worden gemaakt. Helaas is het niet zo goed voor de lijn. Hoewel, het ligt er helemaal aan hoe je het maakt. Wil je een beetje op de koolhydraten letten, maar wel dolgraag pizza eten? Maak dan eens deze koolhydraatarme pizza.

Wat heb je nodig voor 1 pizza?

  • 4 grote eieren
  • 280 gram geraspte mozzarella
  • 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt + extra ter garnering
  • peper en zout naar smaak
  • snuf oregano
  • snufje chillivlokken (optioneel)
  • 2 eetlepels pizzasaus of marinara
  • 4 plakjes salami, in stukjes gesneden
  • halve groene paprika, fijngesneden

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de eieren, 200 gram mozzarella en de Parmezaanse kaas in een kom en klop dit met een garde tot een geheel.
  • Breng op smaak met zout, peper, oregano en chillivlokken.
  • Verdeel het ei over het bakpapier, het moet ongeveer een dikte hebben van een centimeter. Bak de bodem in ongeveer 12 minuten goudbruin.
  • Haal de bakplaat weer uit de oven en verdeel de pizzasaus, de overige mozzarella, salami en paprika over de bodem.
  • Doe de pizza opnieuw in de oven, nu voor 12 minuten.
  • Serveer de pizza met extra Parmezaanse kaas.
  • Geniet van je koolhydraatarme pizza!

Lees ook: Op zoek naar een lekkere lunch? Deze broodpizza is wat je wilt hebben

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: videostill