Marlieke
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 125 gram amandelmeel
  • 30 gram Stevia
  • 50 gram roombotel
  • 2 eetlepels koek-en-speculaaskruiden
  • Scheutje ongezoete amandelmelk
  • Eiwit van 1 middelgroot ei

Ook met een koolhydraatarm dieet kun je Sinterklaassnoepgoed eten

Sinterklaas is niet compleet zonder zoetigheid. Hoewel er niks mis is met genieten van al dat lekkers, kan het zijn dat je liever voor een koolhydraatarme versie van het snoepgoed kiest. De low carb chef leert ons gelukkig hoe we kunnen genieten van kruidnoten zonder al te veel af te dwalen van een koolhydraatarm eetpatroon.

Aangepast recept

Het traditionele recept voor kruidnoten is niet bepaald koolhydraatarm te noemen. Bloem en suiker zijn immers de belangrijkste ingrediënten. In het recept worden deze vervangen door amandelmeel en Stevia. Toegegeven, dat zijn niet bepaald de goedkoopste bestanddelen, maar als je het eenmaal in huis hebt kun je een flinke voorraad kruidnootjes bakken.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de kruidnoten:

  • Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Meng in een kom de amandelmeel, koek-en-speculaaskruiden en de Stevia. Smelt de roomboter in en pannetje en laat eventjes afkoelen.
  • Voeg vervolgens de gesmolten roomboter en de amandelmelk toe aan het deeg en meng alles goed door elkaar.
  • Splits het ei en meng het eiwit goed door het beslag.
  • Maak van het deeg kleine bolletjes – er zouden zo’n zestig kruidnoten uit dit beslag moeten komen. Leg de kruidnoten op de bakplaat.
  • Bak 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven. Blijf de kruidnootjes in de gaten houden, want in sommige ovens kunnen ze snel aanbranden.
  • Laat de kruidnoten afkoelen. Als ze net uit de oven komen, kunnen ze nog zacht aanvoelen. De structuur wordt krokanter als de kruidnoten zijn afgekoeld.
  • Smullen maar!

Ook lekker: Koolhydraatarme pindakaaskoekjes

Dit recept bewaren voor later? Bewaar ‘m op Pinterest!

Bron: Low Carb Chef | Beeld: Pixabay, Nietjuh