Koolhydraatarm én zonder toegevoegde suikers
Soms heb je zin in iets lekkers, maar wil je liever niet een hele vette hap naar binnen werken. Gelukkig kunnen de werelden van ‘lekker’ en ‘gezond’ steeds vaker verenigd worden, bijvoorbeeld door dit koolhydraatarme en suikerarme kokosbrood! Net zo lekker als een plakje roombotercake, maar dan veel gezonder!
Het is ook nog eens hartstikke makkelijk om te maken en je bent er zo mee klaar.
Dit heb je nodig:
- 100 gram kokosmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- een snufje zout
- 7 eieren, waarvan 3 gesplitst
- 4 tot 5 eetlepels boter
- 3 eetlepels kokosmelk
- 1 eetlepel honing
Zo maak je het:
- Vet een bakblik of broodvorm in met boter en splits de drie eieren in verschillende kommetjes.
- Sla de eiwitten stijf met een mixer en zet dit even apart.
- Doe de vier overige eieren samen de drie eidooiers in een kom en meng dit samen met de boter, de kokosmelk en de honing tot een romig geheel.
- Doe dan voorzichtig het kokosmeel, het bakpoeder en het zout bij het beslag en mix tot een egale massa.
- Meng nu het beslag met de eiwitten en doe dit beslag in de bakvorm. Zet de Airfryer aan op 160 graden en doe het bakblik in het mandje zodra het apparaat begint te piepen.
- Bak het kokosbrood gedurende 20 minuten. Zet de temperatuur terug naar 140 en bak nog 10 minuten.
- Laat eerst afkoelen in de vorm alvorens je hem uit de vorm haalt en helemaal laat afkoelen op een rooster.
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Airfryer Bakavonturen | Beeld: videostill