Sabine
60 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 courgettes
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 15 gram bieslook
  • 1 theelepel oregano
  • Een halve theelepel knoflookpoeder
  • Zout
  • Peper
  • 1 ei

Courgettekoekjes zijn altijd een goed idee

Of je nu op de lijn let of niet: deze courgettekoekjes zijn een heerlijke koolhydraatarme traktatie. Leuk om te serveren bij de borrel of om gewoon lekker zelf van te snoepen. Je hebt niet echt een gelegenheid nodig om dit borrelhapje te maken, het smaakt bij elke gelegenheid heerlijk. Ook bij de bankhangsessie in joggingbroek.

Zo maak je het:

  • Maak de courgettes goed schoon en rasp ze daarna. Vang de rasp op in een kom en voeg hier een flinke snuf zout aan toe. Laat het daarna twintig minuten met rust.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden wanneer de twintig minuten voorbij zijn.
  • Doe alle courgetterasp in een schone theedoek en knijp al het vocht eruit. Doe de courgette in een droge kom en voeg de bieslook, Parmezaanse kaas, oregano, knoflookpoeder, peper en ei toe. Roer dit goed.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel het beslag in zessen en maak hier daarna vierkantjes van op het bakpapier.
  • Laat de courgettekoekjes in 35 minuten gaat bakken. Laat ze daarna afkoelen en ze zijn klaar om te eten.

Zin in nog meer koolhydraat- of caloriearme hapjes? Lees dan ook:

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: BuzzfeedBeeld: Videostill Tasty