Naomi

Het water loopt ons al in de mond bij deze bloemkool-kaasovenschotel…

Koolhydraatarm eten is niet makkelijk. Overal waar je kijkt ben je omringt door brood, pasta, pizza en allerhande andere koolhydraatrijke voeding. Misschien mis je zelfs de overheerlijk Mac ‘n Cheese wel. Ja, wij ook… Daarom hebben we nu een vervanger! Deze heerlijke bloemkool-kaasoverschotel smaakt bijna hetzelfde, maar bevat amper koolhydraten!

Dat is pas genieten met deze bloemkool-kaasovenschotel…

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 500 gram bloemkool
  • 100 gram hamblokjes
  • 1 ui
  • 300 milliliter slagroom
  • 150 gram pittige geraspte kaas
  • 50 gram gezouten roomboter
  • een half kippenbouillonblokje
  • 1 eetlepel knoflookboter
  • 25 gram pijnboompitten
  • 1 theelepel tijm
  • een halve theelepel chilivlokken nootmuskaat, cayennepeper en knoflookpoeder

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de uien in halve ringen en bak ze in de knoflookboter.
  • Voeg de ham toe, samen met de chilivlokken. Laat dit een paar minuten bakken.
  • Snijd de bloemkoolroosjes van de stam en kruid ze met een beetje zout. Doe ze voor 5 minuten in de magnetron.
  • Smelt 50 gram boter in een sauspan en voeg hier de overige kruiden en het bouillonblokje aan toe.
  • Als alles mooi gemend is mag de slagroom erbij.
  • Voeg nu 100 gram kaas toe en wacht tot dit volledig gesmolten is. Maak het af met wat peper naar smaak.
  • Doe de bloemkoolroosjes bij de ham-ui-kaassaus en giet het als geheel in een ovenschaal en doe er wat pijnboompitjes en kaas overheen.
  • Zet de ovenschaal voor 10 á 12 minuten in de oven en nog 2 minuten onder de grill van de oven.

Lees ook: Zo maak je een koolhydraatarme pizza om je vingers bij af te likken

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Headbanger’s kitchen | Beeld: videostill Headbanger’s kitchen