Ingrediënten
  • 2 aubergines
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 grote witte ui
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 700 gram marinarasaus
  • 450 gram ricotta
  • 70 gram Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 30 gram peterselie
  • 500 gram mozzarella
Redactie Kookfans
90 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 aubergines
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 grote witte ui
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 700 gram marinarasaus
  • 450 gram ricotta
  • 70 gram Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 30 gram peterselie
  • 500 gram mozzarella

Heerlijk en ook nog eens gezond!

Wij zijn enorm fan van de Italiaanse keuken, maar helaas zijn deze gerechten niet bepaald laag in calorieën. Daar is natuurlijk helemaal niks mis mee, maar voor mensen die proberen af te vallen, betekent dit echter dat ze hun favoriete gerechten vaak moeten laten staan. Wil jij nou toch genieten van een heerlijke lasagne, maar dan zonder koolhydraten? Dan hebben wij het perfecte recept voor jou. Zo wordt afvallen nog een eitje!

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Snijd de aubergines in dunne plakken met een dikte van ongeveer een halve centimeter.
  3. Leg de plakjes op een rek en besprenkel ze met zout. Laat ze 20 minuten staan en dep de gezouten zijkanten met keukenpapier droog. Draai de plakjes vervolgens om en doe hetzelfde aan de andere kant. Zorg dat de aubergine goed is drooggedept.
  4. Verhit olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook voor 1 minuut en voeg dan de uien en oregano toe. Kruid met peper en zout en bak tot de ui glazig is.
  5. Voeg vervolgens de pot met marinarasaus toe en verhit het mengsel.
  6. Meng in een middelgrote kom de ricotta, Parmezaanse kaas, ei en peterselie, en breng op smaak met peper en zout.
  7. Pak een ovenschaal en begin met een laagje van de marinarasaus. Leg daar vervolgens de plakken aubergine op en breng een laag aan van het ricotta mengsel. Top af met een laagje mozzarella voordat je de lagen herhaalt.
  8. Als de ovenschaal vol zit, bedek je de laatste laag aubergine met marinarasaus, mozzarella en Parmezaanse kaas.
  9. Dek de lasagne af met folie en zet in de oven voor 35 minuten.
  10. Haal dan de folie eraf en zet de lasagne nog twee minuten in de oven zodat de bovenkant goudbruin wordt.
  11. Garneer met peterselie.
  12. Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: zalm en asperges met knoflookboter uit de oven

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Pexels