Dit koolhydraatarme brood maak je nog sneller dan een normaal brood
Wie op de koolhydraten let, weet dat het soms lastig is om een lekkere boterham te vervangen. Je hebt in de supermarkt wel wat keus, maar deze broden zijn vaak een stuk duurder en laten we wel wezen: ook een stuk minder lekker. Ga je dan voor koolhydraten? Of maar voor een minder smakelijke boterham? Gelukkig is er nu een einde gekomen aan dat dilemma.
Koolhydraatarm brood
We horen je al denken: hoe koolhydraatarm is dat brood dan precies? Een stuk armer dan een normaal brood, kunnen we je vertellen. Een normale snee brood bevat zo’n 13,5 gram koolhydraten, maar dit brood bevat 3,96 gram koolhydraten per sneetje. Een heel verschil dus!
Dit heb je nodig voor een brood (ongeveer 12 plakken)
- 8 eieren
- 195 gram amandelbloem
- 80 milliliter olie
- 1 eetlepel bakpoeder
- zout naar smaak
- 1/4 theelepel cream of tartar
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 190 graden en bekleed de onderkant van een cakevorm met bakpapier.
- Scheid het dooier van 6 van de eieren. Doe de eidooiers in een grote kom en doe de eiwitten in andere een grote kom.
- Doe twee eieren bij de kom met de eidooiers. Voeg de olie toe en klop tot het een soepel geheel is.
- Voeg de amandelbloem, bakpoeder en een snufje zout toe aan de eidooiers. Roer opnieuw goed.
- Doe de cream of tartar bij de eiwitten en gebruik een handmixers om dit op te kloppen tot witte pieken ontstaan.
- Roer daarna voorzichtig de eiwitten schep voor schep bij de eidooiers. Schenk het beslag daarna in het bakblik.
- Plaats het bakblik in de oven en laat het hier 40 minuten in staan.
- Laat het brood daarna 10 minuten koelen en ga daarna met een mes langs de zijkanten zodat het brood loslaat. Haal daarna voorzichtig het brood uit het bakblik.
- Laat het daarna nog een uur koelen voor je het aansnijdt.
Lees ook: Zo maak je een koolhydraatarme broccoli-ovenschotel
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty