Desy

Komkommerdubbeldekkers met kruiden!

Wat eet jij vanmiddag als lunch? Een kommetje yoghurt met muesli? Een boterham? Hartstikke lekker natuurlijk allemaal, maar in het weekend kun je best iets meer je best doen voor de lunch! Maak daarom eens deze komkommerdubbeldekkers met kruiden, je familie zal versteld staan!

Haal de volgende ingrediënten in huis:

  • 1 kleine komkommer
  • 200 gram roomkaas
  • 1/2 bosje munt
  • klein bosje bieslook
  • 9 dunne sneetjes volkoren brood

Snijd de komkommer in dunne plakjes met een mes of een kaasschaaf. Leg de plakjes komkommer op een paar velletjes keukenpapier en laat ze drogen. Neem een kom en doe hier de roomkaas, munt en zout en peper in. Mix met een handmixer tot een glad geheel.

Doe ook een groot gedeelte van de fijngesneden bieslook erbij. Leg drie sneetjes brood neer en smeer het roomkaasmengsel op de sneetjes. Houd 12 plakjes komkommer apart en verdeel de rest over de kaas. Leg de plakjes brood op elkaar en dek af met een kaal sneetje. Snijd met een scherp mes de korsten van het brood af en snijd dan in vieren. Bedek ieder vierkante met een plakje komkommer en strooi de resterende bieslook er overheen.


Pagina 2/2