Sabine
4 uur min.
9 pers.
Ingrediënten
  • 1 pak lotus speculooskoekjes
  • 1 eetlepel suiker
  • 180 gram gesmolten boter
  • 500 gram mascarpone
  • 60 milliliter gecondenseerde melk
  • 3 eetlepels oploskoffie
  • 3 eetlepels suiker
  • 3 eetlepels heet water

Een heerlijke variant op de klassieke tiramisu 

De klassieke Italiaanse tiramisu is een ware traktatie om je tafelgasten voor te schotelen. Wil je een alcoholvrij gerecht voorschotelen dat bovendien geen rauw ei bevat? Ga dan voor deze romige koffiecake met speculoosbodem.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verkruimel de koekjes en doe in een kom met de gesmolten boter en 1 eetlepel suiker. Roer goed. Verdeel de koekkruimels daarna in een schaal en druk aan met de bolle kant van een lepel.
  • Doe de roomkaas in een kom en klop los. Voeg daarna de gecondenseerde melk toe en roer opnieuw. Verdeel het mengsel daarna gelijkmatig over de koekjeskruimellaag.
  • Maak daarna de laatste laag.
  • Doe de 3 eetlepels suiker, de oploskoffie en het hete water in een grote kom en klop op met een staafmixer tot het mengsel romig is. Verdeel daarna over de mascarponelaag. Laat daarna drie uur in de koelkast koelen.
  • Garneer eventueel met wat cacao.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: Dalgona koffie met Nutella

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: YouTube Cookist Wow | Beeld: Videostill Cookist Wow