Desy

Het lekkerste ontbijt ooit!

Ben jij gek op cake en koffie? Dan is deze koffiecake voor jou een geschenk uit de hemel. Je maakt ‘m namelijk makkelijk een dag van tevoren. Zo kun je zonder veel gedoe van een lekker ontbijtje genieten!

Dit heb je nodig:

  • 180 gram boter, op kamertemperatuur
  • 200 gram suiker
  • 2 eieren
  • 200 gram zure room
  • 250 bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel zout
  • 135 gram bruine suiker
  • een half kopje pecannoten
  • 1 theelepel kaneel

Wat moet je doen?

  • Vet een taartvorm of braadslede in met boter en bestuif met bloem.
  • Neem een ruime kom en doe hier de boter en witte suiker in. Mix met een handmixer tot een glad en luchtig geheel.
  • Mix de eieren en de zure room er doorheen en mix tot een glad beslag.
  • Neem een andere kom en doe hier de bloem, het bakpoeder, de baking soda, de nootmuskaat en zout in. Roer goed door elkaar en roer door het beslag.
  • Giet het beslag in de bakvorm.
  • Neem nog een kom en doe hier de bruine suiker, de pecannoten en de kaneel in. Roer even door elkaar en verspreid over het beslag in de bakvorm.
  • Bedek de bakvorm met huishoudfolie en zet 8 uren in de koelkast.
  • Verhit de volgende dag de oven voor op 175 graden en bak de koffiecake 35 tot 40 minuten in de oven. Eet smakelijk!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!