Naomi

Mjammie!

Soms wil je even wat lekkers bij de koffie of thee dan een gevulde koek of stroopwafel. Deze cheesecake is daar heel geschikt voor. De smaak past perfect bij deze twee drankjes en het is heel simpel te maken. Maak de taart feestelijk af met wat cacaoboontjes en je zult zien dat je een heel feestelijke taart op tafel zet die niemand kan weerstaan!

Wat heb je nodig? (voor 6-8 personen)

  • 400 gram monchou (roomkaas)
  • 100 gram suiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • 3 kopjes espresso of sterke koffie
  • 200 gram Bastogne koekjes
  • 75-100 gram boter
  • 200 ml opgeklopte slagroom
  • cacaopoeder

Wat moet je doen?

  • Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur of in de magnetron. Verkruimel de koekjes en meng de boter en de koekkruimels door elkaar.
  • Zet de koffie en laat dit apart afkoelen. Verdeel de koekkruimels over een met bakpapier beklede bodem van een springvorm en druk dit goed aan met de achterkant van een lepel.
  • Klop de monchou/roomkaas luchtig met de suiker en maak ondertussen de gelatine klaar zoals op het pakje staat.
  • Druppel het gelatinemengsel stukje bij beetje bij de monchou terwijl je blijft kloppen. Meng daarna ook de koffie, opgeklopte slagroom en de cacaopoeder erdoor. Giet het mengsel over de koekjesbodem en dek het af met wat vershoudfolie.
  • Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast en zeef er daarna wat cacaopoeder overheen.

Eet smakelijk!

Van van dit recept? Bewaar het op Pinterest!

Bron: Lekker en Simpel | beeld: Pexels