Sabine

Het beste van twee werelden in een gerechtje

De voedselhybriden schieten tegenwoordig nog sneller uit de grond dan paddenstoelen. Zo heb je de kapsalontosti, bierfrietjes en cheeseburger pizza. Nu hebben we nog een leuke om aan dit rijtje toe te voegen: de knoflookbrood-pizza. Het is nog makkelijker om te maken dan een normale pizza. Aan de slag maar! 

Dit heb je nodig:

  • 300 gram witte bloem
  • 7 gram gist 
  • 2 x 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 milliliter warm water
  • 200 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 1 tot 2 teentjes knoflook

Zo maak je het:

  • Doe de bloem, gist en 1 theelepel zout in een kom en roer. Voeg daarna de olijfolie en het water toe en kneed het deeg ongeveer 10 minuten met de hand.
  • Vet een kom in met een beetje olijfolie en doe het deeg in de kom. Zet de kom op een warme plek en laat het een uur met rust.
  • Klop ondertussen de boter los en voeg daarna 1 theelepel zout en de knoflook toe. Roer goed. Zet het daarna in de koelkast.
  • Pak na een uur het deeg er weer bij en bestuif een glad oppervlak met bloem. Rol met een deegroller het deeg verder uit en maak hier een pizzavorm van.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de pizza op. Dek dit af met huishoudfolie en laat het nog dertig minuten rusten.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden.
  • Haal na een half uur het deeg weer tevoorschijn en verdeel al het boter over de pizza. Zet het daarna tien minuten in de oven en voilà: je knoflookbrood-pizza is klaar!

Lees ook: Smullen geblazen: voor deze ovenschotel met frikandel en spinazie heb je maar 4 ingrediënten nodig

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Baking Mad | Beeld: Pexels