Dit knoflookbrood is net zo lekker als bij de Italiaan
Bij een heerlijke Italiaanse pasta mag een lekker knoflookbrood eigenlijk niet ontbreken. Misschien haal je deze vaak kant-en-klaar uit de supermarkt, maar het is veel lekkerder om hem zelf te maken. En met dit geheime ingrediënt wordt het brood echt onweerstaanbaar!
Dit heb je nodig:
- 1 groot stokbrood
- 90 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 60 gram ongezouten boter
- 50 gram mayonaise
- 2 theelepels honing
- 4 teentjes knoflook, geperst
- 2 eetlepels slasaus fijne kruiden
- 1 theelepel uipoeder
- 1/2 theelepel cayenne
- bosui, fijngesneden
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd het stokbrood in de lengte doormidden en plaats beide helften met de gesneden kant naar boven op een bakplaat.
- Doe de Parmezaanse kaas, boter, mayonaise, slasaus, honing, knoflook, uipoeder en cayenne in een kom en meng goed door elkaar.
- Smeer het mengsel royaal op de bovenkant van de gesneden stokbroden en strooi er een beetje gesneden bosui overheen. Bak 10 tot 15 minuten in de oven totdat het brood lichtbruin wordt aan de zijkanten. Serveer direct.
Lekker voor bij deze romige fajitapasta.
Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: Chin Deep | Beeld: Wikimedia Commons