Een heerlijke Italiaanse traktatie met Prosciutto di Parma, kaas en extra veel knoflook
Twee Italiaanse favorieten komen samen in dit recept: knoflookbrood en bruschetta. We zijn er dol op. Het gegrilde brood met knoflook en tomaat is niet alleen overheerlijk, maar ook nog eens ontzettend simpel te maken. Geniet van dit recept met een twist van knoflookbrood, verse tomaten, Prosciutto di Parma, Parmezaanse kaas, basilicum en balsamicoazijn.
Zo maak je de knoflookbrood bruschetta
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Smelt in de magnetron of in een steelpan op laag vuur 3 eetlepels boter met 1 teentje knoflook.
- Snijd een Italiaans brood in plakjes van ongeveer 2,5 cm dik.
- Bestrijk de plakjes brood met de gesmolten knoflookboter, Italiaanse kruiden en Parmezaanse kaas.
- Bak de broodjes ongeveer 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
- Meng in een kom de gesneden tomaten, olijfolie, knoflook, zout, peper en basilicum en roer tot alle ingrediënten volledig bedekt zijn met olijfolie.
- Bestrooi de afgebakken knoflookbroodjes met de gewenste hoeveelheid tomatenmengsel.
- Garneer het met Prosciutto di Parma, Parmezaanse kaas en balsamicoazijn.
- Eet smakelijk!
Lees ook: Zomerse perzik taart overnight oats
Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!
Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock