Recept: knoflookbolletjes

Tjitske
Ingrediënten
  • 450 gram kant-en-klaar pizzadeeg
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 60 milliliter olijfolie
  • Zout en peper, naar smaak

Knoflookbolletjes zijn een ideale snack

Ben jij dol op pizza en stokbrood met kruidenboter? Dan moet je deze knoflookbolletjes eens proberen. De hapklare deegballetjes, gedrenkt in knoflookolie, kun je zo opsnoepen. Ideaal wanneer je lekker onderuit gezakt op de bank zit. Je krijgt er wel vette handen van, dus een prikkertje en servetjes zijn geen overbodige luxe. Maar geloof ons, je likt je vingers erbij af!

Wij eten zo de hele kom leeg.

Zo maak je de knoflookbolletjes:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd het pizzadeeg in reepjes van ongeveer 1,5 centimeter. Maak van ieder reepje deeg een knoop en leg deze op de bakplaat.
  • Bak de deegbolletjes 15 tot 20 minuten totdat ze goudbruin zijn. Maak ondertussen de olie.
  • Doe de knoflook, peterselie en olie in een blender of foodprocessor en pureer tot een egale massa.
  • Zodra de deegbolletjes klaar zijn doe je ze in een grote kom. Giet de olie erover en breng op smaak met peper en zout. Meng goed.
  • Eet ze warm, maar pas op, ze zijn nog heet!

Lees ook: Recept: gevulde champignons met knoflook en kaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Laura in the Kitchen | Beeld: Videostill