Heerlijk knapperige knoflookaardappeltjes!
Soms hebben aardappelschijfjes gewoon even net iets extra’s nodig; dit recept voor knoflookaardappeltjes is dan uitermate geschikt! Het geeft je aardappelschijfjes net even een andere twist, waardoor je binnen een handomdraai een bijzonder gerechtje op tafel zet.
Ook een leuk detail; er wordt in dit recept gebruik gemaakt van verse aardappelen en niet van kant-en-klare aardappelschijfjes. Wel zo lekker! Je hebt voor dit recept de volgende ingrediënten nodig:
- 500 gram aardappelen
- 4 eetlepels ongezouten boter
- zout en peper
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels verse peterselie, gesneden
- 30 gram geraspte kaas (wij gebruikten pittige 45+ kaas van de Zaanse Hoeve)
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en kook deze in ruim water met een beetje zout in ongeveer 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af, doe ze in een diep bord en zet dit bord in de koelkast. Laat afkoelen. Snijd de aardappelen in schijfjes en verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan. Bak de aardappelschijfjes nog even totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Doe ondertussen drie eetlepels boter in een steelpan en verhit dit. Pers de teentjes knoflook boven de pan en roer goed door de boter heen. Bak ongeveer drie minuten mee. Snijd de peterselie fijn en voeg aan het botermengsel toe. Doe de aardappelschijfjes in een schaal en giet hier het botermengsel overheen. Schud goed door elkaar. Strooi de kaas over de aardappelschijfjes heen en serveer direct. Eet smakelijk!
Tip: Heb je weinig tijd? Gebruik dan kant-en-klare aardappelschijfjes in plaats van verse aardappelen.