Geef een Oosterse twist aan groene asperges!
Het is weer aspergetijd! Dat hoeft echter niet te betekenen dat we alleen maar oer-Hollandse maaltijden op tafel zetten. We kunnen het witte en groene goud ook gebruiken in een heerlijk roerbakgerecht, zoals deze groene asperges met knoflook en sesam. Lekker bij een maaltijd met rijst en kip.
Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.
Zo maak je het:
- Rooster de sesamzaadjes kort in een warme pan zonder olie, totdat ze goudbruin kleuren. Zet aan de kant.
- Verhit de olie in een wok op hoog vuur. Voeg de asperges toe en roerbak 2 minuten.
- Voeg de fijngehakte of uitgeperste knoflookteentjes toe aan de wok en roerbak 1 minuut mee. Voeg dan de sojasaus en sesamolie toe en roerbak even mee.
- Haal de asperges van het vuur en bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes.
- Serveer als bijgerecht. Lekker met rijst, noedels of gebakken aardappelen.
Ook lekker: Spaghetti met romige kaassaus, garnalen en asperges
Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!
Bron: Laura in the kitchen | Beeld: videostill