Ingrediënten
  • 1 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 125 gram bloem
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/8 theelepel cayennepeper
  • 170 gram panko
  • 2 losgeklopte eieren
  • 1 gele ui
  • (Marinara)saus om te serveren
Sara Bergsma
15 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 1 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 125 gram bloem
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/8 theelepel cayennepeper
  • 170 gram panko
  • 2 losgeklopte eieren
  • 1 gele ui
  • (Marinara)saus om te serveren

Dé perfecte snack

Stel je voor: knapperige uienringen, goudbruin en vol smaak, zonder het gedoe van frituren. De oplossing? De airfryer natuurlijk! In dit veelzijdige apparaat bereid je in no time deze heerlijke, knapperige uienringen, met minimale inspanning. Serveer ze met een lekker sausje naar keuze en genieten maar! 

Wij houden van de airfryer

Wat ooit begon als een handig apparaat voor het bereiden van knapperige frietjes, heeft zich ontwikkeld tot een onmisbaar onderdeel in veel keukens. De airfryer kan namelijk voedsel bakken, grillen, roosteren en zelfs braden, en dit alles met slechts een heel klein beetje olie. Van hartige snacks, zoals knapperige kippenvleugels, tot gezondere opties zoals geroosterde groenten en malse visfilets, de airfryer biedt een breed scala aan mogelijkheden. Een ander groot pluspunt is dat de airfryer snel en efficiënt werkt, waardoor je binnen no time een heerlijke maaltijd of snack op tafel zet. Zoals bijvoorbeeld deze heerlijke uienringen:

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de airfryer voor op 190°C en snijd de ui in ringen.
  • In een middelgrote kom klop je het zout, peper, bloem, paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder en cayennepeper door elkaar.
  • Doe de panko en eieren in aparte ondiepe kommen.
  • Haal de uienringen achtereenvolgens door de bloem, de eieren en de panko.
  • Werk in porties en leg de uienringen in een enkele laag in de airfryer. Bak de uienringen gedurende 5-7 minuten, totdat ze goudbruin zijn.
  • Serveer met de saus die jij lekker vindt. Wij aten ze met een warm marinara sausje!
  • Geniet ervan!

Lees ook: Dit kun je allemaal maken met tamme kastanjes

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock