Ingrediënten
  • 250 gram haver
  • 75 gram gepofte rijst
  • 110 gram bruine suiker
  • 100 gram kokosolie
  • 170 gram honing
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel vanille
  • CHOCOLADE CHIP
  • 90 gram chocoladedruppels
  • APPEL-KANEEL
  • 60 gram gedroogde appel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • KERS-AMANDEL
  • 70 gram gesneden amandel
  • 80 gram gedroogde kersen
  • PINDA CRUNCH
  • 120 gram pindakaas
  • 50 gram pretzels, verkruimeld
  • 90 gram M&M’s
Sanne
45 min.
16 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram haver
  • 75 gram gepofte rijst
  • 110 gram bruine suiker
  • 100 gram kokosolie
  • 170 gram honing
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel vanille
  • CHOCOLADE CHIP
  • 90 gram chocoladedruppels
  • APPEL-KANEEL
  • 60 gram gedroogde appel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • KERS-AMANDEL
  • 70 gram gesneden amandel
  • 80 gram gedroogde kersen
  • PINDA CRUNCH
  • 120 gram pindakaas
  • 50 gram pretzels, verkruimeld
  • 90 gram M&M’s

Wat dacht je van appel-kaneel of kers-amandel? 

Zin in een lekkere, vullende snack? Dan zijn deze mueslirepen zeker een aanrader. De repen kun je gemakkelijk zelf thuis maken en zijn ideaal om mee te nemen voor onderweg. Wij geven je recepten voor mueslirepen in maar liefst vier verschillende smaken: chocolate chip, appel-kaneel, kers-amandel en pinda crunch

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de mueslirepen:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Pak vier kleine ovenschalen en bedek de bodem en randen met bakpapier.
  • Meng de haver, gepofte rijst, kokosolie, honing, bruine suiker, zout en vanille in een grote kom tot een gelijkmatig mengsel.
  • Voor de chocolate chip variant neem je een kwart van het havermengsel. Doe daar de chocolade druppels bij en roer het geheel door elkaar totdat het goed gemengd is. Doe het mengsel vervolgens in een kleine ovenschaal, zorg voor een gelijkmatige laag.
  • Voor de appel-kaneelreep neem je een kwart van de havermix. Meng daar de gedroogde appels, kaneel en nootmuskaat doorheen tot het goed gemengd is. Voeg ook dit mengsel tot aan een kleine ovenschaal.
  • Neem weer een kwart van het havermengsel voor de kers-amandelreep. Roer de amandelen, gedroogde kersen en het havermengsel goed door elkaar en schep het mengsel dan weer in een kleine ovenschaal.
  • Tot slot de pinda crunch variant. Hiervoor pak je het laatste deel van de havermix. Combineer dit met de pretzels, pindakaas en M&M’s. Roer ook dit goed door elkaar en schep het vervolgens in de laatste ovenschaal.
  • Zet elke ovenschaal ongeveer 5-8 minuten in de oven.
  • Laat de mueslirepen afkoelen en snijd ze in de gewenste vorm.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: heerlijke rijstwafel-snacks die binnen een handomdraai klaar zijn 

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty