Sabine

Wat is er nu beter dan Mac ‘n Cheese met een krokant jasje?

In Amerika noemen ze het simpelweg Mac ’n Cheese, maar hier in Nederland staat het kaasgerecht vaak gewoon bekend als macaroni met kaas. Hoe je het ook wilt noemen: het is heerlijk. Pasta en kaas gaan perfect samen, maar wat het nog lekkerder maakt, is een krokant jasje. Nieuwsgierig geworden naar deze voedselcombi? Probeer deze krokante Mac ‘n Cheese balletjes dan eens.

Dit heb je nodig:

  • 1 zak Cheetos chipito kaaschips
  • 60 gram boter
  • 120 milliliter melk
  • 230 gram cheddar kaas, geraspt
  • 230 gram mozzarella, in stukjes gesneden
  • 230 gram roomkaas
  • 450 gram macaroni
  • bloem
  • 2 eieren
  • olie om te frituren

Zo maak je het:

  • Kook de macaroni volgens de verpakking en doe het in een kom.
  • Doe de chips in een doorzichtige zak en plet het met een deegroller. De chips is zo bros dat het klusje binnen no-time is gepiept.
  • Smelt de boter al roerend in een pan.
  • Voeg de melk, cheddar, mozzarella en roomkaas toe. Roer dit tot de kaas volledig is gesmolten en het een romige kaasmengsel is.
  • Haal het pannetje van het vuur en schenk de kaas over de macaroni. Roer tot de macaroni volledig is bedekt door de kaassaus.
  • Dek de kom af met folie en zet het in de koelkast totdat het volledig is gekoeld.
  • Gebruik daarna je handen om balletjes te maken van de macaroni. De balletjes mogen iets groter worden dan bitterballen, maar wel kleiner dan eierballen.
  • Doe de bloem, eieren en chips in aparte kommetjes. Klop de ei op.
  • Haal daarna de balletjes eerst door de bloem, daarna door het ei en daarna door de chips.
  • Verwarm de frituurolie in een grote pan en voeg daarna 4 á 5 Mac ‘n Cheese balletjes per keer in de pan. Frituur een aantal minuten en laat het daarna uitlekken op keukenpapier.

Vond je dit artikel handig? Bewaar ‘m op Pinterest.

Bron: Tasty. Beeld: Videostill