Ingrediënten
  • 1 kilo gamba’s, gepeld
  • 2 eetlepels verse citroensap
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 75 gram gesmolten boter
  • Zout en peper naar smaak
  • 50 gram panko
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels parmezaanse kaas, geraspt
  • Chilivlokken naar smaak
  • Verse peterselieblaadjes naar smaak
  • Citroen wedges
Sabine
15 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 1 kilo gamba’s, gepeld
  • 2 eetlepels verse citroensap
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 75 gram gesmolten boter
  • Zout en peper naar smaak
  • 50 gram panko
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels parmezaanse kaas, geraspt
  • Chilivlokken naar smaak
  • Verse peterselieblaadjes naar smaak
  • Citroen wedges

Gamba-liefhebbers zullen dit gerecht niet kunnen weerstaan

Niet iedereen houdt van gamba’s, maar de liefhebbers van deze garnaalsoort weten wat een culinair hoogstandje het kan zijn. Wil je binnenkort gamba’s bereiden en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Maak dan deze heerlijke knapperige gamba’s uit de oven.

Gebruikers van de mobiele versie van de site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Doe de garnalen, citroensap, witte wijn, sjalotjes, twee eetlepels gesmolten boter, zout en peper naar smaak in een ovenschaal en mix tot de garnalen bedekt zijn met alle ingrediënten.
  • Doe de rest van de gesmolten boter, broodkruimels, knoflook, parmezaanse kaas, chilivlokken en de helft van de peterselie in een kommetje en roer. Verdeel dit mengsel daarna over de garnalen in de ovenschaal.
  • Zet de ovenschaal 12 minuten in de oven. Stel de oven daarna in op grillen en laat het nog twee minuten in de oven staan.
  • Garneer de garnalen met de overgebleven peterselie en de citroen wedges.

Lees ook: Recept: romige garnalen met knoflook en Parmezaanse kaas

Wil je dit bericht bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cafe delites | Beeld: Videostill