Ingrediënten
  • 2 aubergines
  • 8 1/2 eetlepel olijfolie
  • Snufje zout
  • 5 lente-uitjes
  • 2 1/2 centimeter verse gember
  • 4 teentjes knoflook
  • 1/4 groene chilipeper
  • 5 eetlepels maizena
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 1/2 kopjes water
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • Optioneel: sesamzaadjes ter garnering
redacteur
35 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2 aubergines
  • 8 1/2 eetlepel olijfolie
  • Snufje zout
  • 5 lente-uitjes
  • 2 1/2 centimeter verse gember
  • 4 teentjes knoflook
  • 1/4 groene chilipeper
  • 5 eetlepels maizena
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 1/2 kopjes water
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • Optioneel: sesamzaadjes ter garnering

Gezond en makkelijk!

Als kind hielden we niet bepaald van groenten. Spruitjes, broccoli, bonen: je hoefde er bij ons niet mee aan te komen. Inmiddels zijn we er dol op en verwerken we juist zoveel mogelijk groente in onze gerechten. Dat groentes niet saai hoeven te zijn, bewijst dit maaltje van knapperige aubergine met pittige knoflooksaus. Zó lekker, je zult het vlees of de aardappelen echt niet missen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de aubergines met pittige knoflooksaus:

  • Verwijder de boven- en onderkant van de aubergines en snijd ze in kleine stukjes. Doe de stukken aubergine in een kom en giet hierbij 1/2 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met wat zout en schep een paar keer om. Zet apart en laat 15 minuten staan.
  • Snijd intussen de lente-uitjes, gember, knoflook en chilipeper fijn.
  • Spoel de aubergine af met water en dep droog met wat keukenpapier. Voeg 2 eetlepels maizena in porties toe aan de aubergine en schep steeds tussendoor om met een lepel. Zorg dat alle aubergine met maizena bedekt is.
  • Zet een koekenpan op hoog vuur en verhit hierin 4 eetlepels olie. Voeg de aubergine toe en bak de stukjes goudbruin in 5 à 10 minuten. Zet het vuur na een paar minuten iets lager. Haal de aubergine uit de pan en zet apart.
  • Verhit in dezelfde koekenpan opnieuw 4 eetlepels olie en voeg de knoflook en gember toe. Bak even kort aan op laag vuur en voeg vervolgens de lente-uitjes en chilipeper toe. Bak weer kort aan en giet daarna de sojasaus erbij. Voeg na een seconde of 20 één kopje water toe, zodat de saus niet verbrandt. Breng aan de kook en roer regelmatig.
  • Verdun de overige 3 eetlepels maizena in een schaaltje met een half kopje water. Als de saus kookt, voeg je het maizenamengsel toe, samen met de suiker. Voeg de aubergine toe aan de saus en laat een minuutje marineren.
  • Schep de aubergine op een bord en garneer eventueel met wat sesamzaadjes.
  • Geniet ervan!

Tip: Serveer ook eens als hoofdgerecht met wat rijst.

Lees ook: Recept: supersimpele auberginedip met knoflook

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Cooking with Mitisha | Beeld: Videostill