Met overgebleven kliekjes kun je nog van alles maken!
Iets dat vaak gebeurt in de keuken; je maakt een gerecht met rijst maar kookt hier vervolgens veel te veel van. Het resultaat? Jij blijft achter met een hoop rijst waar je op dat moment niets mee kunt. Maar gooi deze rijst vooral niet weg, want met dit recept kun je nu met deze kliekjes een heerlijke mediterrane rijstsalade maken.
En het kost je nog geen halfuurtje de tijd om het te maken!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen):
- ongeveer 400 gram overgebleven (zilvervlies)rijst
- 1 gesnipperde ui
- 1 rode paprika in kleine blokjes
- 1 gele paprika in kleine blokjes
- 1 courgette in kleine blokjes
- 1 kleine aubergine in blokjes
- 3 eetlepels olijfolie
- een halve chorizoworst (125 gram)
- 1 citroen
- 1 eetlepel verse tijmblaadjes
Dit is hoe je het maakt:
- Pak een schone citroen, rasp de schil eraf en pers vervolgens de citroen helemaal uit en doe dit in een apart kommetje.
- Verwijder het velletje van de chorizo en snijd de worst in kleine blokjes.
- Verhit een koekenpan met wat olijfolie en bak hier de blokjes chorizo ongeveer vier minuten in. Schep ze daarna op een bordje en zet het even aan de kant.
- Laat het vet in de koekenpan zitten en schep hier de ui, paprika’s, courgette en aubergine door heen. Bak vervolgens deze groenten in deze pan vier minuten op matig hoog vuur.
- Voeg de tijmblaadjes, de citroenrasp, twee eetlepels citroensap en wat zout en peper toe aan het geheel.
- Doe de gekookte rijst in een grote schaal en schep hier de groente en de blokjes chorizo door heen.
- Laat het gerecht ongeveer 30 minuten afkoelen tot het lauwwarm is. En klaar is je mediterrane rijstsalade!
Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!
Bron: Margriet | Beeld: Bean Rice Salad Marie Catrib’s Food Macro January 28, 20113 door Steven Depolo onder de licentie CC By 2.0