Tjitske

Friet in koninklijke stijl

Op een feestelijke dag als Koningsdag krijgen wij meestal meteen zin in een vette hap. Vooral als er ook nog eens alcohol in het spel is, wordt de verleiding erg groot. Met dit recept tover je in een handomdraai heerlijke frietjes op tafel, die er niet alleen feestelijk uitzien maar ook nog eens erg gezond zijn.

Het is weer eens wat anders dan zoete aardappel.

Dit heb je nodig (voor vier porties):

  • 500 gram winterpeen
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • Cayennepeper naar smaak
  • Zeezout naar smaak

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • Schil de wortels en snijd ze in frieten van ongeveer 1 cm dik.
  • Doe de frieten in een kom en bestrooi ze met het paprikapoeder, de cayennepeper en het zeezout.
  • Hussel de friet goed, zodat de kruiden alles bedekken.
  • Verspreid de frietjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat ze ruimte hebben, dan bakken ze het best.
  • Zet de bakplaat in de oven en bak de friet 30 minuten lang. Keer de frietjes halverwege om en controleer regelmatig of ze niet aanbranden.

Serveer de friet met jouw favoriete saus. Lekker is bijvoorbeeld mayonaise gemengd met wat limoensap en koriander of chilisaus.

Lees ook: Oranje boven! Deze feestelijke cocktail smaakt naar een Split

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Women’s Health | Beeld: Videostill Youtube